Hur effektiv är er dokumentationshantering? Få koll med vårt test
Nyheter

Systemvetaren som byter spår

Skriven av Anders Bjarnehag
linda stenmark

Passionen för konstant förändringsprocess som frontendutvecklare fanns inte där. Efter många år i e-learningbranschen har systemvetaren Linda Stenmark valt att byta roll och få nya utmaningar. Sitt gedigna it-kunnande vill Linda använda för att hjälpa kunder med att exempelvis bli mindre personberoende. Vi hälsar Linda varmt välkommen till Dokumentera!

Kan du berätta om senaste uppdraget?
I mitt första uppdrag skulle jag tanka av en persons kunskaper om en egenutvecklad mjukvara innan han gick i pension. Syftet var att dokumentera och därmed framtidssäkra så att värdefull, men personberoende, information inte skulle gå förlorad. Det slutade med att han skulle göra jobbet själv på grund av tidsbrist för överlämning. Det känns bra att ha fått göra en systemöversikt så att det blir visuellt tydligt med alla komponenter och kopplingar. Jag levererade även en tydlig plan för det fortsatta arbetet. Och fungerade som medlare, där jag blev som en länk mellan utvecklaren och projektledaren.

Vad är din styrka som teknisk skribent?
Jag är bra på att lyssna efter kundens verkliga behov och att sätta mig in i målgruppen. Och jag är vass på att sålla, vad som är väsentligt och inte.

Vad gör du när du inte arbetar med dokumentation?
Jag är tillsammans med min fyraårige son, är ute i naturen och tränar mycket. Tycker  om att teckna och måla. Mediterar regelbundet och tar hand om mitt inre. Att landa och vara mer i nuet.

Hur skulle du beskriva Dokumentera?
Positivt med trygg och familjär stämning. På Dokumentera får man ta plats, man blir respekterad för sina kunskaper och de lyssnar på en!

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Jag såg en annons på Indeed som verkade intressant. Har länge känt att jag vill byta från
rollen som frontend-utvecklare till något annat. Jag tycker om att skriva så steget till teknisk skribent känns rätt, men ändå utmanande att byta bana när man varit så nischad.

DELA
Författare
Anders Bjarnehag